Skip Navigation LinksAnnouncements

Arşiv 2020 - Duyurular

  • 16 Haziran 2020

    DAÜ REKTÖR BELİRLEME EĞİLİM YOKLAMASININ 2. TUR OY SONUÇLARI (15 HAZİRAN 2020)

    Rektör Adayı Eğilim Belirleme Yoklamasında Prof. Dr. Aykut Hocanın Rektör Adayı olarak belirlendi.

    Eğilim yoklamasında 1344 seçmenden toplam 1227 kişi oy kullandı. Yapılan seçimde, Prof. Dr. Aykut Hocanın 721 (%63.03), Prof. Dr. Ahmet Sözen 489 (%36.97) ağırlıklı oy ile seçimi tamamladı. Eğilim yoklamasında toplam katılım oranı ise %91.29 oldu. Sayımda 12  geçersiz, 5  de boş oy olduğu belirlendi.

    Sandıklardan çıkan Rektör Adayı Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın ismi 16 Haziran 2020 saat 14:00’de toplanacak olan Senato’nun oylamasına sunulacak. Oylamanın ardından Rektör Adayı Vakıf Yöneticiler Kurulu’na önerilecek.


     

  • 12 Haziran 2020

    DAÜ REKTÖR BELİRLEME EĞİLİM YOKLAMASININ 1. TUR OY SONUÇLARI (12 HAZİRAN 2020)



    Rektör Adayı  Eğilim Belirleme Yoklamasının ilk turunda en fazla oyu alan iki aday Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Prof. Dr. Ahmet Sözen ikinci turda (15 Haziran 2020) yarışacak.

    Prof. Dr. Aykut Hocanın oyların % 39.3'ünü, Prof. Dr. Ahmet Sözen ise % 23.26'sını aldı.

    İlk tur eğilim belirleme yoklamasında Prof. Dr. Turgay Avcı % 22.66, Prof. Dr. Vedat Yorucu % 10.70, Prof. Dr. Mustafa İlkan % 3.97 ve Prof. Dr. Dennis A. Siginer % 0.30 oranında oy aldı.

    Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde ikinci tur Rektör Adayı Eğilim Belirleme Yoklaması 15 Haziran 2020 Pazartesi günü birinci tur Eğilim Belirleme Yoklamasının organizasyonuna paralel düzende yeniden yapılacaktır.


     

  • 15 Mart 2020

    REKTÖRLÜK ADAY ADAYLIĞINA BAŞVURULARIN ONLINE OLARAK YAPILMASI HAKKINDA

    Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin açık REKTÖR pozisyonuna aday adaylığı için başvuracak olan değerli Akademisyenlerin alınan sağlık önlemleri çerçevesinde BAŞVURULARINI ONLINE olarak yapması önemle rica olunur. 

  • 2 Mart 2020

    EMU Rector Vacancy Announcement (@ The Chronicle of Higher Education)

    https://chroniclevitae.com/jobs/0000534089-01

  • 21 Şubat 2020

    Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Münhal İlanı

    Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanlığı'ndan Duyurulmuştur

    Doğu Akdeniz Üniversitesi “Rektörlük" makamı için başvuru kabul edilecektir.

    Bu kadro için aranan nitelikler:

    1. Profesör unvanına sahip olmak, doktora unvanından sonra üniversitelerde akademik kariyerli olarak veya uluslararası kuruluşlarda veya devlet sektörü veya özel sektörde en az 15 yıl başarılı hizmet vermiş olmak.
    2. Yükseköğretim amaç, ilke ve sistemleri hakkında geniş bilgi sahibi olmak.
    3. Pek iyi derecede İngilizce bilmek. İkinci ve üçüncü yabancı dil bilmek tercih nedenidir.

    Başvurular “Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasası" uyarınca, Senato tarafından değerlendirilecek ve seçilen aday Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun onayına sunulacaktır.

    Başvurular, Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı, Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanlığı'na yapılacaktır.  Adaylar, içerisinde istenilen belgelerin bulunduğu kapalı başvuru zarflarını içerisinde ve üzerine sadece “Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Münhali" yazarak, posta ile ya da elden Doğu Akdeniz Üniversitesi Evrak Birimi kanalıyla, Vakıf Yöneticiler Kurulu Sekreteryası'na sunulacaktır. (Tel: +90 392 630 3232).

    Başvurular, en son 16 Mart 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Vakıf Yöneticiler Kurulu Sekreteryası'na yapılacaktır.

    Başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgiler, “Doğu Akdeniz Üniversitesi Senatosu – Rektör Adayı Saptama Komitesi" Başkanlığı'nın https://rask.emu.edu.tr adresinden duyuracağı telefon numarası veya rask@emu.edu.tr e-posta adresine elektronik posta göndererek edinilebilir.

    Özlük Hakları:

    • Maaş: Profesör maaşına (barem 7) ek olarak Rektör makam ödeneği
    • 13. maaş
    • KKTC yasalarına uygun olarak Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımı.
    • Lojman
DAÜ Web Siteleri

Announcements