Skip Navigation LinksEğilim-Belirleme

Arşiv 2016 - Eğilim Belirleme Yoklaması Yöntem ve Süreci​

  • Eğilim belirleme yoklamasında oylamaya katılacak olan DAÜ personelinin oylama oranları, tam zamanlı Öğretim Üyeleri için % 60, Öğretim Görevlileri ve Okutmanlar için % 30, İşçi ve Yönetsel Personel için % 10 olacaktır.
  • Eğilim yoklaması 9 Haziran 2016 tarihinde 9.00 – 16.00 saatleri arasında DAÜ Özay Oral Kütüphanesi Sergi Salonunda kurulacak ve RASK tarafından kontrol edilecek sandıklara atılacak oylar ile belirlenecektir. Oylamanın yapılacağı salonda güvenlik kameraları olacaktır.
  • Eğilim yoklaması sürecinde oylamanın tamamlanmasının ardından RASK tarafından saat 16.15'de oyların sayılmasına başlanacak ve oy sayımının tamamlanmasının ardından tutulacak tutanak Senato Sekreterya'sına aynı gün içinde sunulacaktır.

Rektör adayları arasında yapılacak olan "Eğilim Belirleme" yoklamasının ilk turunda geçerli oylar içinden '% 50+' oy alma koşulunun aranması; ilk turda adayların geçerli oyların '% 50+' koşulunu sağlayamaması halinde en yüksek oyu alan 2 aday arasında ikinci tur eğilim belirleme yoklaması yapılması önerilmektedir. Gerek olması durumunda ikinci tur eğilim belirleme yoklaması 10 Haziran 2016 tarihinde yapılacak ve aynı günün sonunda, RASK ikinci tur eğilim belirleme yoklaması sonuçlarını Senato Sekreteryasına sunacaktır. 13 Haziran 2016 tarihinde de Senato toplanarak, VYK'na rektör önerisini sunacaktır.


DAÜ Web Siteleri

Eğilim-Belirleme