Skip Navigation LinksTendency-Determination

Arşiv 2020 - Eğilim Belirleme Yoklaması Yöntem ve Süreci​

  1. Eğilim belirleme oylamasında seçmenler DAÜ'de tam zamanlı görev yapan; öğretim üyeleri, öğretim görevlileri-okutmanlar-uzmanlar, Yönetsel ve İşçi Personel ile DAÜ Öğrenci Konseyi üyeleri olacaktır.

    Kullanılacak oyların ağırlıklı toplamının %64'ini öğretim üyelerinin oyları, %24'ini öğretim görevlileri-okutman-uzmanların oyları, %10'unu yönetsel ve işçi personelin oyları ve %2'sini öğrenci konseyi üyelerinin oyları oluşturacaktır. Buna göre
    Öğretim Üyeleri oy katsayısı = 64/(Oy Kullanan Toplam Öğretim Üyesi Sayısı)
    Öğretim Görevlileri - Okutmanlar - Uzmanların oy katsayısı = 24 / (Oy Kullanan Toplam Öğretim Görevlisi+Okutman+Uzman Sayısı)
    Yönetsel ve İşçi Personelin oy katsayısı= 10/(Oy Kullanan Toplam Yönetsel ve İşçi Personel Sayısı)
    Öğrenci Konseyi üyelerinin oy katsayısı= 2/(Oy Kullanan Öğrenci Konseyi Üyeleri Sayısı)


    Bu oylamada %50+ alan aday oylamanın galibi olur.

  2. Eğilim belirleme oylaması 12 HAZİRAN 2020 tarihinde 08:30-15:30 saatleri (GMT+2, Kıbrıs) arasında yapılacaktır. 

  3. Sandık başında oy kullanacak olanlar DAÜ MERKEZİ DERSLİKLER (CL) BİNASINDA kurulacak ve RASK tarafından kontrol edilecek sandıklarda oy verme işlemini gerşekleştireceklerdir. Oy kullanmaya gelecek olan herkesin mutlaka maske takması, güncel fotoğraflı ve resmi kimlik (passport, ehliyet, DAÜ personel kartı gibi onaylı ve güncel fotoğraflı resmi bir belgede olabilir)  belgesini ibraz etmesi ve hijyen koşullarına uyması istenecektir. Oy verme işleminde tükenmez kalem (mavi veya siyah mürekkepli) kullanılacak ve herkesin kendi tükenmez kalemini getirmesi istenecektir. Oylamanın yapılacağı sınıflarda oy verme süreci MS Teams üzerinden canlı yayınla paylaşılacaktır.

  4. RASK tarafından eğilim belirleme oylamasına çevrimiçi olarak katılması onaylanmış kişilerde 12 HAZİRAN 2020 tarihinde oy kullanacaklardır. Kendilerine belirtilen şartlara uygun olarak çevrimiçi oy kullanacaklarında ilgili görevliye mutlaka güncel fotoğraflı ve resmi kimlik güncel fotoğraflı ve resmi kimlik (passport, ehliyet, DAÜ personel kartı gibi onaylı ve güncel fotoğraflı resmi bir belgede olabilir) belgesini ibraz etmesi istenecektir.

  5. Eğilim yoklaması sürecinde oylamanın tamamlanmasının ardından tüm sandıklar Mustafa Afşin Salonuna getirilecektir. RASK tarafından saat 15:45'te (GMT+2, Kıbrıs) oyların sayılmasına başlanacak ve oy sayım işlemi MS Teams üzerinden canlı yayınla paylaşılacaktır. Oy sayımının (çevrimiçi yapılan oylamanın sonuçları dahil) tamamlanmasının ardından tutulacak tutanak Senato Sekretaryasına aynı gün içinde sunulacaktır.

Rektör adayları arasında yapılacak olan "Eğilim Belirleme" yoklamasının ilk turunda geçerli oylar içinden '% 50+' oy alma koşulunun aranması; ilk turda adayların geçerli oyların '% 50+' koşulunu sağlayamaması halinde en yüksek oyu alan 2 aday arasında ikinci tur eğilim belirleme yoklaması yapılacaktır. Gerek olması durumunda ikinci tur eğilim belirleme yoklaması 15 Haziran 2020 tarihinde yapılacak ve aynı günün sonunda, RASK ikinci tur eğilim belirleme yoklaması sonuçlarını Senato Sekretaryasına sunacaktır. Senato 16 Haziran 2020 tarihinde toplanarak, VYK'ya rektör önerisini sunacaktır.

DAÜ Web Siteleri

Tendency-Determination